Telefonie fara frontiere

25 Oct

O cercetare calitativa online comandata de Gigaset la inceputul anului 2012 in 5 tari (Germania, Franta, Suedia, Rusia si Brazilia) arata ca 53 % din posesorii de telefoane fara fir utilizeaza tehnologia de comunicatie VoIP. Pe locul doi, cu 29% se situeaza liniile telefonice analogice. Acest aspect nu constituie o surpriza, avand in vedere ca telefonia prin IP imbina avantaje multiple cu un cost redus. Utilizatorii de telefonie VoIP pot fi contactati din toata lumea pe un singur numar, se bucura de o excelenta calitate a sunetului, acces la e-mail, stiri, directoarele telefonului, paginii aurii, convorbiri video, video conferinte, prognoza meteo sau alte informatii de pe Internet.
Microsoft Corp. anticipeaza ca va castiga in viitor miliarde de dolari din comunicatiile VoIP, care se vor baza pe software-ul propriu. Presedintele divieziei de business din cadrul Microsoft, Jeff Raikes, a declarat ca telefonia prin intermediul Internetului va evolua spectaculor in urmatorii trei ani, sistemele software ale Microsoft urmand sa schimbe acest segment in acelasi mod in care sistemul de operare Windows a schimbat industria calculatoarelor.
O conexiune VoIP permite celor care calatoresc des, precum oamenii de afaceri, sa beneficieze de mai multe avantaje. Astfel, fie ca se afla in Paris, Londra sau Singapore, intr-un hotel sau o cafenea, accesul la internet este asigurat aproape oriunde. Pentru a initia un apel, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa stabiliti o conexiune la internet de la un telefon IP sau de la un calculator cu tehnologia VoIP.. Utilizatorii VoIP pot fi gasiti oriunde in lume, la un singur numar de telefon. In special, companiile cu filiale internationale pot avea un mare avantaj prin faptul ca isi pot contacta angajatii de oriunde in lume, la un pret foarte accesibil sau pot vorbi in retea  fara costuri.  De asemenea, cei care utilizeaza tehnologia VoIP pentru apeluri telefonice pot sa-si pastreze numarul chiar si atunci cand isi schimba furnizorul de servicii telefonice.
Toti cei care au membri ai familiei sau parteneri de afaceri peste hotare, pot tine legatura cu acestia fara a plati taxa de roaming, vorbind la tarife nationale. Astfel, pare sigur ca acest trend al utilizarii telefoanelor cu tehnologia voce peste IP va continua si chiar se va dezvolta in viitor.
Un exemplu concret – Compania Henkel Romania
Potrivit reprezentantilor Henkel, beneficiile obtinute prin achizitia unui astfel de sistem se vor concretiza in reducerea costurilor, acestea devenind zero pentru apelurile de voce din interiorul companiei. „Analiza financiara a costurilor privind serviciile de voce indica recuperarea investitiei intr-o perioada de timp de aproximativ 24 luni” a declarat IT Manager Henkel Romania, Alin Tuca.
„Durata implementarii a fost de numai 40 de zile iar valoarea proiectului de 90.000 de euro”, a declarat intr-un comunicat directorul de vanzari al NetCom, Adrian Popescu.

(informatii preluate din publicatia Wall Street )

Imagine

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: